Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 december 2015 @ 18:17 door stenka , 720 keer bekeken

Einde 2015

Zo zitten we aan het einde van 2015.

Kaatje heeft vanochtend haar 2e fysiotherapie sessie gehad en ging veel beter als vorige week.
We wisten al dat ze spondylose in  haar rug had zitten ,maar laatste tijd begon ze piepend op te staan en was het gewoon niet de bewegelijke dame die we gewend waren. Nu wordt ze natuurlijk ook dagje ouder en ze heeft 1e deel van haar leven niet echt optimaal doorgebracht,maar toch vond ik ook voor haar tijd voor DA check.
We hebben foto's van haar nek gemaakt en DA op eigen kosten ook nog van haar rug,omdat ze wilde zien of die veranderd was.
Rug was vast gegroeid. Wat wel prettig is dan kan er ook geen zenuw meer beknellen.
Nek is lastig te zien,omdat voor groot gedeelte schouderbladen in de weg zitten. Maar toch waren er wel wolkjes te zien,dus ja dat is ook begonnen met spondylose.
De DA raadde ons aan om eens fysio te proberen. Ook omdat die wat beter gewrichten kan voelen als ze bezig is.

Zo kwam vorige week Anouk Koole voor 1e keer. Was voor haar best moeilijk om door spanning heen te komen,maar toch op het laatst kwam ze er redelijk doorheen. Maar ze constateerde dus ook dat er nogal wat artrose aanwezig is in pols en schoudergewrichten voor. Schouder was heel pijnlijk.
Na de sessie lag Kaatje heel erg te hijgen. Bijna erger als na de bevallingen. 1e dagen haar ook op pijnstilling gezet .
Vanochtend is ze weer geweest. ze gaf zich al veel sneller over en daarna kon Anouk ook even genieten van onze vrolijke Kaatje. Overal langs schuren ,hoop gebabbel en gepraat en veel kwispelen. Ze toonde zich dus happy.
Pijnstilling doen we gewoon als het nodig is en als ze weer wat stijver wordt ,roepen we Anouk er bij.

Dan onze Storm. Vorig weekend ontdekte we een bult tussen kies en tand. Het was nogal groot en omdat hij steeds maar bezig was met zijn bek,toch naar DA.Volgende dag meteen verwijderd en toen bleek er dus ook grote zweer achter tegen zijn wang te zitten. Beide biopt en opgestuurd.

Gisteren uitslag van beide binnen.
Bult was goedaardig. Zweer is of trauma of ontsteking. Advies arts van Lab ,bloedonderzoek naar ontstekingscellen. Heeft dus weinig zin,want in bloed was al te zien dat er ontstekingen waren geweest. Ben ook bang dat het niet laatste zijn.
We hebben prednison beetje verhoogd naar 10 mg om de dag.

Hij is op zich best vrolijk ,hoewel je merkt dat veel op eten gericht is.Maar samen met Brimir de duinen in vind hij leuk en ook in huis kan hij veel van hem hebben.
Vind wel dat hij raar ruikt ,dus zal DA eens vragen wat dat kan zijn. Zijn oren stinken ook beetje,dus die heb ik al ingesmeerd. Maar lucht die ik ruik is anders.Beetje chemisch.
Maar zolang hij zo is maar even laten doen.

Rana ,ach dat is een lieverd. Past zich altijd aan,valt niet op en moet je dus af en toe gewoon even wat extra aandacht geven . Tijdens deze verhaar periode wordt hij wel altijd beetje mager ,dus maar wat extra voer erin.
Soms denk ik dat hij Brimir niet aan kan,maar hij kan gewoon heel veel hebben. en dan soms ineens duikt hij er even bovenop.
Dan hebben we een in de ruimte piesend hondje op zijn rug liggen. Jeetje ,heb dat nog nooit zo lang en heftig meegemaakt bij een Saarloos ,dat bij onderwerpen zoveel geplast werd.

Ja en dan Brimir dus.Onze vrolijke benjamin ,die overal de leut van inziet. Eigenlijk heel erg lief is,maar soms zo erg heftig reageren op prikkels.
Zaak is om eigenlijk altijd je kalmte en rust te bewaren ,nooit echt gaan commanderen en het eigenlijk altijd gewoon vragen als je iets wil. Dat werkt het beste. Alleen soms is situatie zo dat het niet lukt van onze kant uit en dan loopt het mis.

Ik merk het aan de honden hier ook.Waar Kaatje eigenlijk altijd vrij snel corrigeerd,doet ze dat bij hem niet snel. Alleen als ze het dan doet is het ook echt heel heftig.Net zoals Rana.
Het is echt balanceren  van toegevelijk zijn en wanneer is het echt tijd om in te grijpen.

Is natuurlijk ook best lastige situatie geweest hier afgelopen maanden. De oudste honden uit elkaar en dan Rana die stokje over moest nemen van Storm. Geeft allemaal gedoe.

We gaan maar eens kijken wat 2016 brengt.

Foto is trouwens genomen vrijdag op Holland Cup vd Winner.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.